1. Retransmiterea prin cablu

– Colectarea se face de la aproximativ 70 Societati de cablu dintre care cele mai importante sunt: RCS/RDS Communication, Telekom Romania Communications, UPC Romania SRL, Orange Romania SA, Focus Sat Romania SRL, Digital Cable Systems SA.

In vederea obtinerii licentei se vor completa urmatoarele documente:
– Cerere de autorizare transmisie prin cablu;
– Autorizatie – Licenta neexclusiva pentru utilizarea operelor de arta vizuala prin retransmitere prin cablu;

Dupa obtinerea licentei se va completa lunar urmatorul document:
– Model formular “Raportare Lunara pentru retransmisia prin cablu”

2. Remuneratia compensatorie pentru copia privata

– Colectarea se face prin colector unic, societatea Opera Scrisa.

3. Dreptul de suita

– colectarea se face de la Casele de licitatii: ARTMARK, GOLDART, ARA ART, ALIS, ANA PAINT, in baza borderourilor transmise de catre acestia conform Metodologiei privind colectarea dreptului de suita.

Rugam pe cei indreptatiti legal (mostenitorii autorilor) sa ne contacteze pentru a putea incasa aceste sume. Este obligatoriu a se prezenta actele legale (originale si in copie legalizata) privind mostenirea.

Consulta aici lista artistilor pentru care VISARTA a colectat sume. (Pentru a cauta in lista numele unui artist, tastam CTRL+F si introducem numele in fereastra care se deschide, daca numele respectiv este gasit apare selectat in lista)


 

Repartizarea sumelor colectate pentru Retransmiterea prin cablu si Remuneratia compensatorie pentru copia privata se face conform Regulamentului de repartizare aprobat de Adunarea Generala si este supravegheata de Comisia de specialitate , aleasa de catre Adunarea Generala.

Persoane implicate in evidenta colectarii si repartizarii sumelor: Huda Oana, Avramescu Daniela.