Societatea Visarta face un apel către toate firmele și societățile comerciale, către toți iubitorii și susținătorii de artă și către toți acei oameni care vor și care doresc să sprijine artiștii plastici vizuali aflati în dificultate și/sau care se află în imposibilitatea de a-și profesa meseria și de a-și câștiga existența.
Artiștii vizuali sunt printre cei care participă activ la îmbogățirea patrimoniului cultural al umanității prin viața pe care și-o dedică experiențelor creatoare, experiențe care apoi sunt preluate și adoptate ca soluții de către societatea umană.
Vă amintim că artiștii vizuali au empatizat de multe ori cu dramele celor din jur, reflectându-le în opera lor sau chiar donându-și lucrările pentru diverse acte de caritate.
Ei au fost întodeauna cei care în ciuda condițiilor defavorabile, a timpilor scurți și a fondurilor insuficiente, au organizat fastuoase evenimente, expoziții de prestigiu și au făcut totul pentru buna imagine și renumele României în lume.
Ținând cont de datele actuale ale crizei de Coronavirus ei se află în prima linie a celor defavorizați financiar, neputând să-și exercite activitatea mai ales că mulți dintre ei sunt liberi profesioniști, fără asigurări medicale, pensionari cu pensii minime (jignitoare) aflându-se astăzi într-o situație existențială dramatică.
Apelul nostru este de a nu vă lăsa artiștii să dispară!!!

Donați pentru ei și împreună să trecem peste aceste timpuri tulburi, care ne afectează și marchează pe toți!!!

Sumele donate în contul RO04RNCB0278049696560027 vor fi cheltuite transparent, decontate pe baza documentelor legale și vor fi alocate strict pentru sprijinirea artiștilor nostri vârstnici, bolnavi sau aflați în mare dificultate.

Vă mulțumim pentru sprijin și solidaritate și împreună să facem lumea mai bună și mai frumoasă!

Cu stimă și prețuire, Consiliul Director al Societății VISARTA