Stimati colegi,

Pentru sumele incasate in anul 2017 se depune Declaratia unica nr. 212 de regularizare a impozitului, pana pe data de 15 iulie 2018. Titularii de drepturi care au optat pentru retinerea impozitului final de 16 % la Societatea Visarta (pentru drepturile de autor incasate in anul 2017) nu mai au obligatia depunerii acestei declaratii.

In situatia in care ati obtinut in anul 2017 venituri si din alte surse, peste plafonul de 22.800 lei, aveti obligatia depunerii acestei declaratii (212) in vederea stabilirii si platii individuale a contributiilor sociale astfel:

– pensie 25%

– fond de sanatate 10%

Mentionam ca in acest plafon nu sunt inculse veniturile din pensii si salarii.

Pentru sumele incasate in anul 2018, impozitul datorat pentru drepturile de autor se retine la sursa ( SGCDA Visarta) si este in cota unica de 10%, reprezentand impozit final. Nu se mai impune depunerea altor declaratii la ANAF in anul urmator.

In conformitate cu noile prevederi ale Legii fiscale, incepand cu anul 2018, Visarta nu mai are obligativitatea retinerii la sursa de contributii sociale aferente veniturilor din drepturi de autor. Fiecare persoana are obligatia de a-si achita si declara contributiile sociale , conform legii.

Va multumim,

Consiliul Director